Het filmen van een klantcase

Kijk, op deze pagina van DPG Media.
Daar zie je een klantcase van een klant van -in dit geval- DPG Media. Andere benamingen zijn testimonial of een (customer) review. Hierin laat een klant publiekelijk zien wat de samenwerking heeft opgeleverd.
Studio Kolibrie mocht in deze opdracht de webpagina schrijven en foto’s en video aanleveren van deze prachtige klantcase.

Hoe gaat dat  in zijn werk, als ik een klantcase mag filmen?
Allereerst wil ik weten wat de aanleiding is om deze op te gaan nemen. En dan bedoel ik niet nieuwe klanten werven, want dat is de aanleiding voor elke testimonial, maar meer waarom deze case en waarom nu?
Verder is voor mij de doelgroep, doelstelling en soms ook het thema belangrijk. Een thema is aan de orde als we een reeks cases gaan opnemen. In dit geval was dat: corona en de communicatie naar je (vaste en nieuwe) klanten in deze rare tijd.
Als ik dit eenmaal op een rij heb, ga ik me verdiepen in de klant. Wie is het, wat zijn zijn of haar activiteiten. En: waarom is dit een goede ambassadeur voor mijn opdrachtgever? Hij of zij zal producten hebben afgenomen of van diensten gebruik maken. Waarom en wat heeft dat opgeleverd.
Dat laatste vertaal ik in: wat wil ik horen en zien op camera? Met die informatie bereid ik mijn interview voor. En dat doe ik samen met de betreffende persoon. Want ik vind het prettig werken als niet alleen ik maar ook de geïnterviewde weet wat ik ga vragen en wat ik wil horen.
Staat het interview erop? Dan maak ik passende shots om de video en het portret van deze persoon compleet te maken.

In deze opdracht verzorgde ik meteen ook de foto’s voor de landingspagina en een prikkelende tekst.
Meer weten over dit onderwerp? Bel of mail mij gerust, dan kunnen we samen sparren!

Toon menu